Kontakt Andy
Bjarne Lisby musikalsk foredrag

Bjarne Lisby musikalsk foredrag

Åh det er søndag, Hele ugen alene, Her i vores hus er glæde, Åh Marie, Fiskerpigens sang og mange flere. Det er musikalske erindringsoplevelser og genkendelsens glæde, når Bjarne Lisby fortæller og sammen med publikum synger sange fra Giro 413’s guldalder i 50’erne i foredraget “Giro 413 – lyden af søndag”

Alle, der voksede op i 1950’erne hørte Giro 413. ALLE! Radiolytning var nyt og populært og Statsradiofonien havde monopol på sendefladen. Søndag var ugens eneste fridag. Her samledes familien, og når radioen blev tændt, hørte hele befolkningen Lytternes ønskeprogram på grammofon. Otto Leisner omdøbte programmet til Giro 413 og en radiosucces var født.

1950’erne blev Giro 413’s guldalder – monopolets gyldne årti. Det er udelukkende sangene fra denne periode, vi skal høre om – og synge med på. For vi kan dem stadig: Åh det er søndag, Vovsen i vinduet, Hvide måge, Fiskerpigens sang, Åh Marie og alle de andre glade ørehængere fra dengang. De sidder alle sammen i underbevidstheden, hvilket utallige tilkendegivelser til Bjarne Lisby afslører: ”Det er utroligt, jeg kunne huske dem, jeg har jo ikke hørt dem siden, jeg var ung…” ”Jeg har kun hørt klassisk musik de sidste 60 år, men jeg kunne synge med på dem alle sammen…” ”Da du først begyndte at synge dem, kunne jeg huske alle ordene…” Det er kort sagt erindringsmusik – mindernes parade, for alle os, der var børn og unge dengang i 50’erne.

Bjarne Lisby kan også engageres med følgende populære musikalske foredrag:

HISTORIEN OM DE GAMLE BUKSER
Foredraget er en sprudlende kavalkade over Bjarne Lisbys 45 års karriereforløb som professionel solist, sanger, entertainer, sangskriver, revyforfatter, skribent m.m. En anekdotisk gennemgang af møderne med de kendte personligheder undervejs, samt naturligvis oplevelserne med publikum overalt i landet, lige fra Thyborønfiskeren til Dronning Margrethe.

Publikum tages med til herlige episoder i Bakkens Hvile, Tivolis Vise Vers Hus, og de særeste oplevelser på scenerne landet over, hvor man som omkringrejsende solist kan komme ud for de særeste ting: Den ene dag er det smokingklædt optræden ved et jubilæums arrangement, den næste er det cowboybukser på den lokale bodega. Gemt væk i kosteskabe eller papkasser for siden at springe ud som syngende overraskelse med grædende begejstring til følge. Skrevet autografer på gyngende bryster og dirrende baller. Oplevet folk, der trimlede ned af stolene af grin. En fyldt parkeringsplads, hvor alle bilerne bar en streamer med ordlyden: Bjarne er Gud. Fået tildelt omklædningsfaciliteter skiftende fra fyrstesuiten til herretoilettet. Stået på blokvogne i snestorm og optrådt for 2 frysende publikummer. Sunget på Norgesfærge i tom restaurant. Passagerne var gået i seng med søsyge. Underholdt i svajende udflugtsbusser med umulig akustik og sågar underholdt ved et selvmordsforsøg (det tog sin tid at få stemningen i vejret bagefter). Sjovere var det at optræde for 20 strippere ved deres julefrokost. Eller for 800 sygeplejersker ved en jubilæumsfest. Man ved med andre ord aldrig, hvad man kan komme ud for.

Foredraget har udviklet sig i takt med publikumsresponsen og Bjarne Lisby griber hyppigt til guitaren undervejs og lader med sin muntre røst musikeksemplerne illustrere den brogede kavalkade af erindringsbilleder, begivenheder og inspirationskilder. Den humoristiske og selvironiske form afstedkommer mange spontane publikumsreaktioner, der fortætter den gode stemning og ofte sætter gang i en munter dialog.

MINE REVYMINDER 
Foruden at synge om De Gamle Bukser, Malkepigerne osv. har Bjarne Lisby en stor interesse for dansk revy. Faktisk har Lisby gennem årene leveret tekster til både Cirkusrevyen og en lang række af landets bedste revyer og deres kunstnere. Det er i tidens løb blevet til et samarbejde med mange af dansk revys tunge drenge, som f.eks. Aage Stentoft og Preben Kaas, og der følger naturligvis en række anekdoter om bl.a. disse farverige personligheder med i købet.

Bjarne Lisby begyndte selv med at skrive til, og optræde i Studenterrevyen og fik herigennem interesse for genren og dens historie. Da dansk revy fejrede sit 150 års jubilæum i 1999, var det ham, der på vegne af Dansk Revyforfatter- og Komponistforening blev udpeget til at indsamle jubilæumsårets bedste revyviser og få dem cd-indspillet med de originale kunstnere.

Lisby har selv en række revyviser på repertoiret, og dem får publikum selvfølgelig lejlighed til at lytte til. Det kan være numre som “Kys mig godnat”,  “Molak molak”, “Jeg har aldrig fået noget” og Præmiewhist i Varde m. m. fl.

Der skjuler sig mange spændende historier bag de pågældende numre, og anekdoterne om forfatterne og skuespillerne er mangfoldige. Hvert års revyer er et stykke Danmarkshistorie. Det er et skarpt satirisk/ironisk portræt af tidens trends og begivenheder, dens personer og disses kærlige udlevering til latteren. Foredraget hedder “Mine Revyminder”, og er således ikke en generel, historisk revygennemgang, men en personlig fortælling om mødet med revyfolket og alle de herlige oplevelser, det har medført.

Forespørgsel

Kontaktoplysninger

Kontakt Andy