Kontakt Andy

Jørgen de Mylius

Det er efterhånden over 60 år siden, at Jørgen de Mylius sparkede døren ind hos DR og fik popmusik ud i æteren. Foredraget „Tak for al musikken” er sprængfuldt af gode historier og anekdoter fortalt af danskernes pladeven gennem en menneskealder.


I foredraget “Tak for al musikken” kigger Jørgen de Mylius tilbage på en lang karriere og viser billeder undervejs. Her er fortællinger om starten på DR med programmer som “Efter skoletid” og “Top20”, hvor popmusikken var så ildeset, at Jørgen Mylius i en periode selv købte plader, som DR ikke ville have i deres arkiv, fordi de ikke mente det var noget for den danske befolkning.

Foredraget byder naturligvis også på beretninger fra tiden på TV, hvor Jørgen de Mylius har spillet en stor rolle både på skærmen og som tilrettelægger af utallige programmer. “Mylle” fortæller bl.a. anekdoter fra Melodi Grand Prix, hvor han i 1978 fik værtsdebut og efterfølgende medvirkede som vært og tilrettelægger af 11 danske Melodi Grand Prix’er (og 21 gange deltog som kommentator ved Eurovision). Der bliver også røverhistorier om programmer som “Eldorado”, “Superchancen”, “Hit med sangen” m.fl. 

Med et mangeårigt jounalistisk virke med særlig fokus på populærmusikken har Jørgen de Mylius mødt et væld af danske kunstnere og udenlandske superstjerner som Beatles, Rolling Stones, Julio Iglesias, Tom Jones og Cliff Richard samt en del af Hollywoods største stjerner som bl.a. Kevin Costner,  Walther Matthau og Arnold Schwarzenegger. Måske falder der også en anekdote (eller fem) af fra nogle af disse møder. Der bliver måske også tid til, at Mylius fortæller om lidt af det, han har nået ved siden af jobbet hos DR. Blandt andet som skribent og forfatter til et utal af artikler i aviser og ugeblade og som forfatter af en lang række bøger (og også tekstforfatter til 400 sangtitler herunder KANDIS hits som En lille ring af guld og Skagens solnedgang) samt DJ til fester og festivaller af enhver art fra Skagen til Gedser.

Med Jørgen de Mylius imponerende virke igennem 60 år venter der publikum masser af spændende historier, hvor “Mylle” fortæller om, hvordan musikken i den grad har har beriget hans liv, og hvilken betydning den har haft, og dermed gjort Mylius til den, han er. De over 60 professionelle år startede lige så forunderligt som forløbet har været. Inde i varmen det ene øjeblik, ude i kulden det næste. Men altid med en tro på, at der var nogen, der ville have udbytte af det, Jørgen de Mylius lavede.

Forespørgsel

Kontaktoplysninger

Kontakt Andy