Kontakt Andy

Lars Hannibal - musikalsk foredrag

Guitaristen Lars Hannibal spiller kendte og elskede klassiske guitartoner og fortæller undervejs om sit liv i musikken tjeneste og om nogle af de kunstnere, han har samarbejdet med. Lars Hannibal svarer naturligvis også gerne på spørgsmål fra publikum.

”Et liv i musikkens tjeneste – en anderledes musikerkarriere” kunne være titlen på Lars Hannibals musikalske foredrag. Her fortæller Lars Hannibal om, hvordan man forener en personlig nysgerrighed og lyst til at afprøve grænser og nye projekter med en karriere som klassisk musiker?

I over 50 år har Lars Hannibal udforsket grænseområderne af sine instrumenter og placeret sin musik i uventede sammenhænge, samtidig med at han har holdt fast i det klassiske musikerskab. På sine rejser rundt om i verden har han mødt kulturer, musik og personer som har påvirket hans liv – ikke bare som musiker, men også som menneske. I sit foredrag vil Lars Hannibal bl.a. komme ind på betydningen af møder med personligheder som bl.a. H.H. Dalai Lama, Bill Clinton og Ghita Nørby.

Undervejs i foredraget giver Lars Hannibal naturligvis prøver på sit blændende guitarspil, og Hannibals musikalske numre både underbygger og bryder fortælllingen (hvis der trænges til et lille “musikalsk frikvarter”). Lars Hannibal reflekterer også over kunstens og musikkens betydning, om det at have nogle rollemodeller og om betydningen af vores enestående danske sangskat.

OM LARS HANNIBAL

Lars Hannibal afsluttede sine studier i guitar og lut i 1980 fra henholdsvis konservatoriet i Århus og Den Haag i Holland. Siden har han turneret intensivt i Europa, USA, Kina, Japan og Mellemøsten, indspillet en lang række cd´er, og været en hyppig gæst i TV- og radioprogrammer.

Han har arbejdet sammen med så forskellige kunstnere som Kim Sjøgren, Palle Mikkelborg, Niels-Henning Ørsted Pedersen, Lone Hertz, Ghita Nørby, Svend Asmussen, Birthe Kjær, og selvfølgelig Michala Petri, som han har dannet duo med siden 1992.

Lars Hannibals engagement i samfundet har bl.a. som ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp bragt ham til Afrika, hvor han har arbejdet med Aids-projekter.

I mange år underviste han som musiklærer, vejleder og konsulent på henholdsvis Socialpædagogisk Seminarium i Århus og Musikkonservatoriet samme sted.

Forespørgsel

Kontaktoplysninger

Kontakt Andy