Kontakt Andy
Mads Toghøj - Oldies But Goodies

Mads Toghøj - Oldies But Goodies

Med titlen ”Oldies But Goodies” tager sangeren Mads Toghøj publikum med på en musikalsk rejse til den amerikanske sangskat fra 50´erne 60´erne og de tidlige 70´ere. Her fortolker Mads Toghøj sange af blandt andet Elvis Presley, Johnny Cash, Kris Kristofferson, Jerry Lee Lewis, Willie Nelson, John Denver, Ray Charles, Buddy Holly og mange flere. Det kræver sin stemme at fortolke så store kunstnere: Mads Toghøj har den!

OM MADS TOGHØJ
Mads Toghøj kom jeg til verden i en ualmindelig musikalsk familie. Så langt tilbage Mads kan huske, har der været musik og sang omkring ham. Både hans morfar (Fisker Thomas) og hans mor sang. Mads Toghøj fik folk-musikken sprøjtet ind med modermælken, og folk som Niels Hausgaard, De gyldne løver, Lasse & Mathilde og en hel masse irske og skotske folkemusikere var en almindelig del af sommeren i Skagen og i Mads´ barndomshjem og hans morfars hjem, hvor der meget tit var musikere på besøg.

Mads voksede op i dette musik mekka, og i teenageårene gjorde Mads Toghøj noget, der var meget atypisk for en knægt i hans alder. I stedet for at lytte til tidens toner som alle vennerne gjorde, gik han i stedet på jagt i hans fars LP samling, og fandt her gamle plader med Dion and the Belmonts, Neil Sedaka, Paul Anka, Jim Reeves, Buddy Holly og Elvis Presley… og det tændte ham virkelig. Hans mor havde nogle år tidligere uden held tilmeldt ham i musikskolen til soloundervisning på akustisk guitar. Mads gad ikke lære det… Men nu havde han virkelig blod på tanden og lyst til at spille disse gamle sange.

Mads kontaktede en af sin brors gode venner, der var guitarist, og han hjalp Mads i gang. Ret hurtigt fik han lært  at spille “Blue Moon Of Kentucky” og Buddy Holly´s “Peggy Sue”. Pludselig en dag åbnede Mads uden varsel munden og begyndte at synge sangene direkte fra hjertet. Han tænkte ikke over, om jeg ku’ synge eller ej – han gjorde det bare. På den anden side: Han kendte heller ikke til andet hjemmefra.

Her 20 år efter er Mads Toghøj professionel sanger, musiker og sangskriver. Mads Toghøjs musikalske hjerte er placeret et sted mellem Nashville og Skagen. Elvis, Cash, country, americana, rock ’n’ roll og nordjysk folkemusik går op i en højere enhed, når Mads spiller op rundt om i landet.

Forespørgsel

Kontaktoplysninger

Kontakt Andy