Kontakt Andy

Margaret Lindhardt

Lyden af søndag var i mange år en blid, venlig kvindestemme, der fra radioen bød velkommen til lytternes ønskeprogram Giro 413 og undervejs krydrede musikønsker med sætninger som ”…og gæsterne samlede ind i en onkel Arnes træsko!”. Du har sikkert allerede gættet, at det er populære Margaret Lindhardt, vi taler om. I 19 år styrede Margaret Lindhardt det legendariske ønskeprogram, men kvinden bag den ikoniske stemme var faktisk en kendt stemme i radioen i mere end 35 år.

Margaret Lindhardt er for flere år siden gået på pension fra radioen, men hendes stemme kan stadig høres, når hun rundt i landet holder sit populære foredrag ”En stemme i radioen”. Det er særligt til arrangementer for seniorer, at der er bud efter Margaret Lindhardt, for som Margaret siger ”det er jo den generation, der er vokset op med bl.a. min stemme fra radioen”.

I foredraget ”En stemme i radioen” er der masser af historier fra Giro 413,  men det er også fortællingen om, hvordan Margaret Lindhardt ved et tilfælde havnede på DR og i over 35 år havde et spændende arbejsliv bl.a. som vært i programmerne Go’ morgen P3, P4 Aften og så selvfølgelig Giro 413. I dette spændende foredrag kan publikum møde personen bag stemmen og høre om et langt og farverigt liv inden for murene i DR og om både sjove, overraskende og nervepirrende oplevelser fra de mange år ved mikrofonen.

”Danmark rundt” var et af de utallige radio programmer, hvor Margeret Lindhardt medvirkede. Her fortalte hun flere hundrede historier om Danmark og danskerne. Her fik hun et stort indblik i danskerne og deres liv. Det samme gjorde hun i Giro 413: ”Når folk skrev ind, fortalte de jo åbent om deres liv, så jeg fik et fantastisk indblik i danskernes fest, familie- og følelsesliv. Jeg blev ofte meget rørt over den betænksomhed, varme og kærlighed, der strømmede igennem kanalen. Og så kan jeg da godt blive ydmyg over at have fået lov til at være den, der formidlede denne gode kontakt mellem mennesker”, fortæller Margaret Lindhardt.

Margaret Lindhardt kan også engageres med følgende foredrag: 

GIRO 413
Margaret Lindhardt har været vært for Giro 413 fra 1995-2011 og igen fra 2014-2017. Det har givet hende et særdeles godt kendskab til danskernes familie- og festliv, så hun har i massevis af anekdoter om de forskellige slags hilsner og musikønsker. Der er også meget at fortælle om programmets lange og farverige historie, om fantasifulde indsamlingsmåder og om musikken i radioens ældste og stadig mest rummelige underholdningsprogram. Ud over at bringe hilsner og musikønsker er formålet med Giro 413 at samle penge ind. Hør hvem der får glæde af de indsamlede beløb, og hvad de bliver brugt til. Til Giro 413 hører der naturligvis også musik, og såfremt Margaret Lindhardt engageres med sin akkompagnatør, får publikum rig lejlighed til at synge med på nogle af de kendte og elskede sange, der siden 1946 har været spillet i Giro 413 – fra Liva Weel og Otto Brandenburg til Lars Lilholt og Kim Larsen. Margaret Lindhardt synger for og publikum synger med.

HØJSKOLESANGBOGEN – FOREDRAG OG FÆLLESSANG
Fællessang er en berigende måde at være sammen på. Man bliver simpelthen glad af at synge sammen med andre – ikke mindst når det drejer sig om de kendte og elskede om naturen, historien, kærligheden – og det at være dansk. I dem ligger vores fælles historie, identitet og kulturarv, og de taler så smukt til både hjertet og hjernen. Margaret Lindhardt sammensætter en blandet buket af gamle og nyere sange fra Højskolesangbogen og synger for, og undervejs fortæller hun om sangene – og om sit eget forhold til den danske sangskat, som hun har levet tæt med siden barndommen. Arrangøren sørger for seneste udgave af Højskolesangbogen.

Forespørgsel

Kontaktoplysninger

Kontakt Andy