Kontakt Andy

Sonja Oppenhagen

Historierne og anekdoterne fra en lang karriere står i kø, og Sonja Oppenhagen øser gavmildt ud af dem: Fra tiden som balletpige på Det Kgl. Teaters balletskole over medvirken i lystspil og farcer på morskabsteatrene ABC Teatret og Aveny Teatret med Dirch Passer, Jørgen Ryg, Axel Strøby, Helle Virkner og Ulf Pilgaard til tiden som Vicky i Matador og Lydia i Badehotellet + hundredvis af andre opgaver på teater, film og TV.


Sonja Oppenhagens erindringsforedrag “Mit Liv I Kunsten” starter tilbage fra barndommens leg og fantasi i 50’erne i København, og hvor Sonja som 9-årig blev optaget på det Kongelige Teaters Balletskole. Store oplevelser fulgte på Det Kgl. Teater blandt de mange berømte kunstnere, man mødte på gangen eller spillede sammen med på scenen bl.a. Bodil Kjær, Jørgen Reenberg og Henning Moritzen. Det Kongelige Teater blev Sonja Oppenhagens andet hjem, indtil hun som 14-årig ikke bestod der årlige balleteksamen. Der gik imidlertid kun kort tid herefter før Sonja medvirkede i DR’s ”Den Lille Pige Med Svovlstikkerne”, der blev vist på TV juleaften. I foredraget fortæller Sonja, hvordan denne medvirken blev skelsættende for hendes videre karriere.

Sonja Oppenhagen beretter også om, hvordan hun efter endt uddannelse på Odense Teater hurtigt blev en del af den Københavnske morskabsscene på ABC Teatret og Aveny Teatret og bl.a. spillede sammen med Dirch Passer, Jørgen Ryg, Axel Strøby, Helle Virkner og Ulf Pilgaard og mange andre store personligheder.

Foredraget byder naturligvis også på historier og anekdoter fra en lang karriere med hundredvis af sjove opgaver som skuespiller på teater, film og TV. Publikum snydes ikke for Sonja Oppenhagens beretning om, hvordan det var at medvirke i rollen som Vicki i “Matador” og være en del af denne ikoniske serie. Lidt historier fra “Badehotellet” og rollen som den spirituelle Lydia får publikum også.

Forespørgsel

Kontaktoplysninger

Kontakt Andy