Kontakt Andy
Susanne Breuning - musikalsk foredrag

Susanne Breuning - musikalsk foredrag

Der er fut i Susanne Breuning og i over 50 år har hun sunget og danset sig gennem tilværelsen. I dette foredrag øser hun generøst ud af historier fra mange års sceneliv fra teater, film og revy. Undervejs kan publikum opleve Susanne med pianist fremføre bl.a. revysange, evergreens skrevet af Susannes stedfar Knud Pheiffer og en forrygende Marlene Dietrich imitation.


Man bliver helt forpustet, når man læser Susanne Breunings CV, men bare rolig: Det musikalske foredrag “En dame med fut i” er ikke et tørt foredrag med masser af årstal. Det er tværtimod et underholdende foredrag, hvor Susanne Breuning med pianist giver musikalske eksempler fra et langt liv i showbusiness. Undervejs fortæller Susanne de sjoveste og mest interessante historier og anekdoter om mennesker, hun har mødt.

Susanne Breunings karriere startede helt tilbage da hun som 15-årig debuterede som danser i Nykøbing F. Revyen i 1967 og senere samme år medvirkede i Preben Kaas’ stjernebesatte gigantopsætning af ”Annie Get Your Gun” på Falkoner Centret. Midt i 70’erne blev hun fastansat på Aarhus Teater og gjorde sig bl.a. bemærket i særlig musical-repertoiret i forestillinger som  ”Chicago”, ”Pippin”, ”The Little Shop Horrors”, ”A Chorus Line” og ”Sweet Charity”. Siden er det blevet til medvirken i utallige musicals bl.a. i “Prinsen og korpigen” på Amager Scenen, som Volmer-Sørensen og Bent Fabricius-Bjerre skrev specielt til Susanne. Én af de senere musical-optrædener var i DRs ”Matador Musical” på Operaen, hvor hun ikke blot spillede Minna, Frk. Jørgensen og Gitte Graae, men også i en alder af 55 år gav den gas som danser i koret på lige fod med de unge dansere.

I 1990 debuterede Susanne som koreograf i Kim Larsens ”Kielgasten” og i Cirkusrevyen, og siden er der fulgt koreografier til et væld af musicals, shows og revyer. Hun har været resident director, som skal holde en forestilling på sporet, på ”Phantom of the Opera”, ”Cats” på Det Ny Teater og ”Mamma Mia!” i Tivoli. Hun er tilknyttet Tivoli med ”Rasmus Klump” og ”Halloween”, som hun skriver manuskript til, koreograferer og instruerer. I de senere år har hun også instrueret og koreograferet bl.a. Nykøbing F. Revyen og Bakkens Hvile.

Som om man ikke er forpustet allerede, skal vi også nævne, at Susanne Breuning har taget initiativ til, at der blev skrevet forestillinger om Bodil Steen, ”Med Paryk og Vanter”, og Marlene Dietrich, ”En Blå Engel”, som hun begge har opført med mellemrum igennem mange år. Susanne har også medvirket i en kabaret med sangtekster af hendes stedfar Knud Pheiffer, ligesom hun har skrevet en biografi om Pheiffer (der bl.a. er komponisten bag sange som En lille pige i flade sko, Kærlighed, Lille Lise let på tråd, Vidste du det, Det er så synd for farmand, Vi ser for lidt til hinanden, Hvordan ligger det med kærlighed i dag – og nå ja…  Lille Peter Edderkop)

Susanne Breuning nærer i det hele taget en stor kærlighed til kabaret og revy, hvor hun har medvirket i tæt på 50 kabareter og revyer (bl.a. sammen med Jan Schou). I 2016 blev hun som en anerkendelse herfor kåret som “Årets Æreskunstner” ved Revyernes Revy.

Forespørgsel

Kontaktoplysninger

Kontakt Andy