Kontakt Andy

Tamra Rosanes - musikalsk foredrag

I over 5 årtier har Tamra Rosanes sunget og spillet sig vej til danskernes hjerter. Hør Tamras egen livshistorie fra livet som ung i USA og vejen fra en forstad i New York til Country Dronning i Danmark. Undervejs spiller og synger Tamra masser af sange fra en lang karriere.

Det var ikke musikken, der førte den 21-årige ledte Tamra Hope Miller til Danmark. Der var derimod en stormende forelskelse, der afbrød uddannelsen som talepædagog i New York og sendte hende til Danmark. Kort tid efter at hun landede i Danmark, havde hun sine første musikalske optrædener. Det var i Vise Vers Huset i Tivoli i København, hvor hun blandt andet sang amerikanske protestsange som Where Have All The Flowers Gone. En aften var den ene halvdel af Brdr. Olsen, Niels “Noller” Olsen, tilfældigvis forbi. Via Noller fik Tamra job som korsanger ved indspilninger i musikstudier. Hendes stemme lyder derfor på en lang række af hits med bl.a. Birthe Kjær, John Mogensen og Bjørn & Okay – hun har sågar optrådt som smølfe-stemme på Johnny Reimars indspilninger.

Via studieindspilningerne knyttede Tamra Rosanes venskaber, som førte til nye musikalske samarbejder bl.a. med Sanne Salomonsen. I 1987 udgav Tamra sit første soloalbum med popmusik, men året efter valgte Tamra at hellige sig countrymusikken. Siden er det blevet til 17 albums, hvor et af de sidste albums har titlen “Divided Heart”. Det har det af en helt særlig grund, for sangene på dette album blev skrevet umiddelbart efter, at Tamra Rosanes i 2018 fik sit dobbelte statsborgerskab, som på en måde gjorde hendes latente splittelse mellem det danske og det amerikanske tilhørsforhold officiel.

Tamra Rosanes har masser af historier og fortælle – og naturligvis også mange sange at synge. Undervejs i foredraget kan publikum høre både Tamra Rosanes egne sange, andre kendte country-hits og sange fra den amerikanske sangskat. Måske synger Tamra også en helt speciel udgave af én af sangene fra den danske sangskat Det var en lørdag aften for at underbygge, at hun qua sit dobbelte statsborgerskab har kærlighed til både den amerikanske og danske sangskat.

Forespørgsel

Kontaktoplysninger

Kontakt Andy